Dacă vrei să le faci o surpriză culinară celor dragi, o pizza este întotdeauna o alegere inspirată.
Dincolo de a fi un preparat gustos și apetisant, pregătirea ei este simplă și ai posibilitatea de a crea propriile arome și texturi.
Iar dacă ai și copiii prin preajmă, este ocazia perfectă să te ajute la prepararea unei pizza delicioase, pentru a crea o amintire cu care vor rămâne mult timp.
CITEȘTE ȘI: Pizza pliată CALZONE este varianta care va bucura toţi membrii familiei – Exquis
Ingrediente:
Mod de preparare:
Începe prepararea aluatului prin pregătirea drojdiei: amestecă drojdia uscată cu apă călduță și zahăr, apoi lasă compoziția deoparte pentru 10 minute.
Vei ști că drojdia este activă atunci când încep să apară bule la suprafața apei. Amestecă apoi făina cu sarea și cu uleiul de măsline într-un castron.
Când aluatul este omogen, adaugă amestecul de drojdie și frământă bine aluatul de pizza.
Aluatul de pizza va fi gata în momentul în care devine elastic și ușor lipicios.
Mută apoi aluatul într-un vas uns în prealabil cu ulei de măsline și lasă-l la dospit pentru aproximativ 2 ore, într-un loc cald.
Pentru un blat de pizza excelent, poți lăsa aluatul la dospit peste noapte, în frigider.
Aluatul pentru pizza este dospit în momentul în care și-a dublat volumul.
Împarte apoi aluatul în două părți egale, pe care le vei modela sub forma unor bile și pe care le vei întinde apoi cu sucitorul.
Pudrează tava în care vei coace blatul de pizza cu puțin mălai, apoi adaugă blatul de pizza, având grijă ca marginile să fie puțin mai groase decât centrul.
Cu ajutorul unei furculițe, înțeapă blatul în câteva locuri, în așa fel încât să nu se umfle foarte mult în timpul coacerii.
Acum, este momentul să adaugi sosul de roșii și toppingurile tale preferate.
Sfat pentru un blat pufos:
Dacă dorești o pizza cu blat pufos, trebuie să știi că secretul este timpul în care lași aluatul la dospit.
Cu cât vei lăsa mai mult aluatul să dospească, cu atât vei obține un aluat de pizza mai pufos.
Pentru un astfel de blat, indicat ar fi să pregătești aluatul cu cel puțin o zi înainte și să-l lași să dospească peste noapte.
De asemenea, odată ce ai pus aluatul în tavă, îl mai poți lăsa să dospească încă 15-20 de minute, înainte de adăugarea toppingurilor.